Roos

Afkomstig van de stad maar van kindsbeen af tussen de katten, konijnen, goudvissen en fretten. Van zodra ze in 2013 haar eigen huis kocht, werd het er al snel een beestenboel: 2 honden en 2 katten namen er hun intrek nog voor alle verhuisdozen waren uitgepakt. Op dit moment lopen er thuis 4 honden, 2 katten en 5 kippen maar de kans dat het daarbij blijft, lijkt klein.

Na een opleiding als Burgerlijk ingenieur in de Bouwkunde werkte ze 6 jaar in een studiebureau. De drang om in de natuur en tussen de dieren te werken werd echter te groot. In 2018 kocht ze met Maarten het pand dat uiteindelijk De Tolbeekhoeve werd met als doel er een fulltime hondenpension te openen.

 • 2020-heden: Eigenaar De Tolbeekhoeve. Ik sta in voor de verzorging, begeleiding, administratie en alles omtrent socialisatie van de honden onderling.
 • 2019-2020: Vrijwillig puppy-instructeur gehoorzaamheid (KKUSH) bij hondenschool Herleving in Geraardsbergen.
 • 2019: Deelname gehoorzaamheidswedstrijden met Ayla in het debutanten-programma.
 • Opleiding “Asielmedewerker” van de Dierenwelzijn Vlaanderen (2022)
 • Opleiding “Dierenverzorging” van NHA (2021)
 • Lezing “EHBO voor hond en kat” van WelloPet (2020)
 • Lezing “Voedingsleer” en “Producttraining” voor hond en kat van Prins Petfoods (2020)
 • Opleiding “Honden- en kattenpensionuitbater” van CVA (2017 – uit interesse, geen examen)
 • Lezing “Belang van Basiscommando’s” en “Angst en Agressie” van Canitec (2022)
 • Lezing “Blafgedrag van honden” van Gerd Köhler (2021)
 • Lezing “Waarom heeft je hond stress?“, “Geniet weer van je hond!“, “Waarom valt je hond uit?” van Monique Bladder (2020)
 • Opleiding “Instructeur 4B Gehoorzaamheid” van De Commissie Kynologische Opleiding (2019-2020)
 • Seminarie “Spel tussen honden” van Carl Grooteboer en Eva Lambrecht (2019)
 • Opleiding “Hondentrainer” van CVA (2011 – uit interesse, geen examen)

Maarten

Opgegroeid tussen de hoevedieren, was hij reeds vroeg gefascineerd door de vraag hoe deze dieren en hun mensen samen functioneerden. Het toepasbare van psychologische mechanismes bracht hem ertoe om communicatiewetenschappen te gaan studeren. Zo belandde hij in het marketingdepartement van een grote automobielimporteur en later als netwerkmanager van garageketens.

Na een traject dat uitmondde als algemeen secretaris van de Belgische beroepsfederatie van de mobiliteitsprofessionals, besloot hij in 2022 ontslag te nemen en zijn tijd volledig te wijden aan het helpen van mensen en hun honden. Mens en hond opnieuw plezier laten beleven aan hun samenleven, dat is zijn missie.

Maarten was 7 jaar vrijwillig hondeninstructeur volgens de principes van de bekrachtigende opvoeding.

 • Opleiding “Hondengedragsdeskundige” van SYNTRA (2014)
 • Opleiding “Zelfstandig Hondeninstructeur” van SYNTRA (2013)

Fien

is onze fantastische Basset Hound van 2013. Als ze haar keel open zet hoor je ze van ver afkomen, maar gelukkig slaapt ze 23u per dag dus heb je daar weinig last van. Haar favoriete bezigheden zijn eten, slapen, eten, zonnen en eten.
Fientje werd geadopteerd wanneer ze 1 jaar werd, maar is een van de stabielste honden die we kennen. Om te spelen met de andere honden is ze al wat te oud, maar ze kan de baasjes steeds overhalen om haar broodnodige aandacht te geven.

Ayla

is onze lieve Collie van 2017. Zij is de politie van de groep en zal mij steeds bijstaan bij het oplossen van een conflict. Daarbuiten is ze enorm aanhankelijk en heeft ze een lichte balobsessie.
Ayla behaalde in februari 2019 haar brevet in het gehoorzaamheidsprogramma van de KKUSH en is daarom een van de gebrevetteerde medewerkers van De Tolbeekhoeve.

Sarro

(vom Bopparder Hamm) is de reu van de bende en geboren in 2019. Zijn goedkeuring is nodig voor elke nieuwe hond die in het pension wilt verblijven (maar kieskeurig is hij niet). Hij is heel sociaal naar andere honden, maar als hij slaapt laat je hem beter gerust. 
Favoriete bezigheden: trainen en trekspelletjes.

Minnie

is onze St-Bernard x Berner Sennen van 2019. Ze is even oud als Sarro, maar werd geadopteerd eind 2020. Het huis is van haar, maar in het pension is iedereen welkom. Door haar stabiel karakter wordt zij vaak ingezet bij trainingen rond probleemgedrag.

Minnie werd geadopteerd via Dierenplezier Zennevallei in Kester.

De katten

Frosti is onze oudste kater van 2013. Hij staat in voor de dagelijkse ongediertebestrijding op de hoeve. Wanneer we in de tuin werken is hij steeds van de partij, maar vreemde mensen zal hij zelden komen begroeten. Frosti werd geadopteerd via het asiel van Aalst.

Dadel is onze nachtraaf van 2015. Hij zorgt voor de nachtelijke ongediertebestrijding en spendeert de dagen al slapend, liefst op onze schoot of die van een bezoeker. Dadel werd geadopteerd via Kat is Koning in Erpe-Mere.

De kippen

Onze opruimers van dienst die de insecten in de tuin omzetten in dagelijkse verse eitjes.
Van links naar recht: Marie-Rose, Marie-Claire, Marie-Louise, Marie-Jeanne en Marie-Therese.

Scroll to Top