Roos

Afkomstig van de stad maar van kindsbeen af tussen de katten, konijnen, goudvissen en fretten. Van zodra ze in 2013 haar eigen huis kocht, werd het er al snel een beestenboel: 2 honden en 2 katten namen er hun intrek nog voor alle verhuisdozen waren uitgepakt. 

Na haar opleiding als Burgerlijk ingenieur in de Bouwkunde werkte ze 6 jaar in een stabiliteitsbureau. De drang om in de natuur en tussen de dieren te werken werd echter te groot. In 2018 kocht ze met Maarten het pand dat uiteindelijk De Tolbeekhoeve werd met als doel er een fulltime hondenpension te openen.

Roos staat in voor het pension, de asielhonden en social media.

 • 2020-heden: Eigenaar De Tolbeekhoeve. Roos staat in voor de verzorging en begeleiding van de pensionhonden.
 • 2020-heden: Opvang asielhonden voor verschillende Belgische asielen.
 • 2019-2020: Puppy-instructeur gehoorzaamheid (KKUSH) bij hondenschool Herleving in Geraardsbergen.
 • 2019: Deelname gehoorzaamheidswedstrijden met Ayla in het debutanten-programma.
 • Opleiding “Asielmedewerker” van Dierenwelzijn Vlaanderen (2022)
 • Opleiding “Dierenverzorging” van NHA (2021)
 • Opleiding “Honden- en kattenpensionuitbater” van CVA (2017 – uit interesse, geen examen)
 • Verschillende workshops en opleidingen “Sport Hond” van Jana Gresova (2022), Elke Boxoen (2022) en Tobias Oleynik (2023)
 • Opleiding “Instructeur 4B Gehoorzaamheid” van De Commissie Kynologische Opleiding (2019-2020)
 • Seminarie “Spel tussen honden” van Carl Grooteboer en Eva Lambrecht (2019)
 • Opleiding “Hondentrainer” van CVA (2011 – uit interesse, geen examen)

Maarten

Opgegroeid tussen de hoevedieren, was hij reeds vroeg gefascineerd door de vraag hoe deze dieren en hun mensen samen functioneerden. Het toepasbare van psychologische mechanismes bracht hem ertoe om communicatiewetenschappen te gaan studeren. Zo belandde hij in het marketingdepartement van een grote automobielimporteur en later als netwerkmanager van garageketens.

Na een traject dat uitmondde als algemeen secretaris van de Belgische beroepsfederatie van de mobiliteitsprofessionals, besloot hij in 2022 ontslag te nemen en zijn tijd volledig te wijden aan het helpen van mensen en hun honden. Mens en hond opnieuw plezier laten beleven aan hun samenleven, dat is zijn missie.

Maarten staat in voor gedragsbegeleiding, winkel, transport en onthaal van het pension.

 • 2022-heden: Eigenaar De Tolbeekhoeve. Maarten staat in voor de training, onthaal en beheer van de winkel.
 • 2020, 2023-heden: Hondeninstructeur gehoorzaamheid (KKUSH) bij hondenschool Herleving in Geraardsbergen.
 • 2012-2018: Hondeninstructeur gehoorzaamheid (KKUSH) bij hondenschool PoHo in Aalst volgens de principes van de bekrachtigende opvoeding.
 • Opleiding “Hondengedragsdeskundige” van SYNTRA (2014)
 • Opleiding “Zelfstandig Hondeninstructeur” van SYNTRA (2013)

Fien

is onze gepensioneerde Basset Hound van 2013. Als ze haar keel open zet hoor je ze van ver afkomen. Haar favoriete bezigheden zijn eten, slapen, eten, zonnen en eten.

Om te spelen met de andere honden is ze al te oud, maar ze kan de baasjes steeds overhalen om haar broodnodige aandacht te geven.

Sarro

(vom Bopparder Hamm) is de reu van de bende en geboren in 2019. Zijn goedkeuring is nodig voor elke nieuwe hond die in het pension wilt verblijven.

Sarro behaalde in 2022 zijn brevet in het gehoorzaamheidsprogramma en speelt sporadisch een wedstrijd bij de debutanten.

Minnie

is onze St-Bernard x Berner Sennen van 2019. Ze is even oud als Sarro, maar werd geadopteerd eind 2020. Het huis is van haar, maar in het pension is iedereen welkom. Door haar stabiel karakter wordt zij vaak ingezet bij trainingen rond probleemgedrag.

Minnie behaalde in 2022 haar brevet in het gehoorzaamheidsprogramma.

Wanda

(vom Bopparder Hamm) is onze jongste dame van 2023. Zij is nog een grote speelvogel en zorgt voor entertainment in de groep.

Wanda is in 2024 geslaagd voor haar socialisatietest binnen de KKUSH.

De katten

Frosti

Frosti is onze kater van 2013. Hij staat in voor de dagelijkse ongediertebestrijding op de hoeve. Over de jaren heen wordt hij steeds socialer naar bezoekers, wat ons doet geloven hat hij het boerderijleven helemaal ziet zitten.

Maui

Maui is onze kattin van 2023. Zij zat op 5 weken oud plots tussen de kippen en had beslist dat dit hondenpension de perfecte thuis was. Momenteel zorgt ze voor de komische noot in ons huishouden.

De kippen

Onze opruimers van dienst die al sinds 2019 de insecten in de tuin omzetten in dagelijkse verse eitjes.
Van links naar recht: Marie-Rose, Marie-Claire, Marie-Louise, Marie-Jeanne en Marie-Therese.

Scroll naar boven