Over ons

Roos

Mijn naam is Roos. Opgegroeid in een stedelijke omgeving hadden we thuis enkel katten, konijnen, goudvissen en op 1 punt een fret, maar in 2013 kocht ik mijn eigen huis en werd dit onmiddellijk een beestenboel: 2 honden en 2 katten mochten het ook hun thuis noemen nog voor alle dozen waren uitgepakt. Momenteel staat de teller op 4 honden, 3 katten en 5 kippen maar de kans is klein dat het daar bij blijft. Met mijn diploma (2013) als Burgerlijk Ingenieur in de Bouwkunde werkte ik 6 jaar in een studiebureau, maar de drang om in de natuur en tussen de dieren te zitten werd te groot. In 2018 kochten we dan deze hoeve met als doel fulltime een honden- en kattenpension te openen.

– 2020-heden: Eigenaar De Tolbeekhoeve. Ik sta in voor de administratie, verzorging en alles omtrent socialisatie van de honden onderling.
– 2019-2020: Vrijwillig puppy-instructeur gehoorzaamheid (KKUSH) bij hondenschool Herleving in Geraardsbergen.
– 2019: Deelname gehoorzaamheidswedstrijden met Ayla in het debutanten-programma.

– Opleiding “Dierenverzorging” van NHA (2021)
– Lezing “EHBO voor hond en kat” van WelloPet (2020)
– Lezing “Voedingsleer” en “Producttraining” voor hond en kat van Prins Petfoods (2020)
– Opleiding “Honden- en kattenpensionuitbater” van CVA (2017 – uit interesse, geen examen)

– Boek/Opleiding “BAT 2.0” van Grisha Steward (huidige opleiding)
– Lezing “Blafgedrag van honden” van Gerd K√∂hler (2021)
– Lezing “Waarom heeft je hond stress?“, “Geniet weer van je hond!“, “Waarom valt je hond uit?” van Monique Bladder (2020)
– Opleiding “Instructeur 4B Gehoorzaamheid” van De Commissie Kynologische Opleiding (2019-2020)
– Seminarie “Spel tussen honden” van Carl Grooteboer en Eva Lambrecht (2019)
– Opleiding “Hondentrainer” van CVA (2011 – uit interesse, geen examen)


Maarten

Als zoon van een melkboer is hij opgegroeid tussen de dieren. Geiten, schapen, paarden, honden, kippen, duiven, ganzen, konijnen, het was daar dagelijkse kost. Met zijn diploma in communicatiewetenschappen is hij algemeen secretaris bij een werkgeversorganisatie voor garagisten, maar ’s avonds komt hij met veel plezier thuis in onze grote beestenboel.

Maarten was 7 jaar vrijwillig hondeninstructeur volgens de principes van de bekrachtigende opvoeding.

– Opleiding “Hondengedragsdeskundige” van SYNTRA (2014)
– Opleiding “Zelfstandig Hondeninstructeur” van SYNTRA (2013)


De hondjes

Fien is onze fantastische Basset Hound van 2013. Als ze haar keel open zet hoor je ze van ver afkomen, maar gelukkig slaapt ze 23u per dag dus heb je daar weinig last van. Haar favoriete bezigheden zijn eten, slapen, eten, zonnen en eten.
Fientje werd geadopteerd als ze 1 jaar werd, maar is een van de stabielste honden die we kennen. Spelen met de andere honden is ze al wat te oud voor, maar ze kan de baasjes steeds overhalen om haar broodnodige aandacht te geven.

Ayla is onze lieve Collie van 2017. Zij is de politie van de groep en zal mij steeds bijstaan bij het oplossen van een conflict. Daarbuiten is ze enorm aanhankelijk en heeft ze een lichte balobsessie.
Ayla behaalde in februari 2019 haar brevet in het gehoorzaamheidsprogramma van de KKUSH en is daarom een van de gebrevetteerde medewerkers van De Tolbeekhoeve.

Sarro (vom Bopparder Hamm) is de reu van de bende en geboren in 2019. Hij is nog heel speels, maar als hij slaapt laat je hem beter gerust. Momenteel groeit hij uit tot een prachtige, stabiele vent.
Favoriete bezigheden: trainen, trekspelletjes en eten.

Minnie is onze St-Bernard x Berner Sennen van 2019. Ze is even oud als Sarro, maar werd geadopteerd eind 2020. Sociaal, maar met een eigen willetje, zo kan je haar het beschrijven.
Minnie werd geadopteerd via Dierenplezier Zennevallei in Kester.


De katjes

Frosti is onze oudste kater van 6 jaar. Hij staat in voor de dagelijkse ongediertebestrijding op de hoeve. Wanneer we in de tuin werken is hij steeds van de partij, maar vreemde mensen zal hij zelden komen begroeten.
Frosti werd geadopteerd via het asiel van Aalst.

Dadel is onze nachtraaf van 4 jaar. Hij zorgt voor de nachtelijke ongediertebestrijding en spendeert de dagen al slapend, liefst op onze schoot.
Dadel werd geadopteerd via Kat is Koning in Erpe-Mere.


De kippen

Onze opruimers van dienst die de insecten in de tuin omzetten in dagelijkse verse eitjes.
Van links naar recht: Marie-Rose, Marie-Claire, Marie-Louise, Marie-Jeanne en Marie-Therese.