Over ons

Roos

Mijn naam is Roos. Opgegroeid in een stedelijke omgeving hadden we thuis enkel katten, konijnen, goudvissen en op 1 punt een fret, maar in 2013 kocht ik mijn eigen huis en werd dit onmiddellijk een beestenboel: 2 honden en 2 katten mochten het ook hun thuis noemen nog voor alle dozen waren uitgepakt. Momenteel staat de teller op 3 honden, 3 katten en 5 kippen maar de kans is klein dat het daar bij blijft. Met mijn diploma (2013) als Burgerlijk Ingenieur in de Bouwkunde werkte ik 6 jaar in een studiebureau, maar de drang om in de natuur en tussen de dieren te zitten werd te groot. In 2018 kochten we dan deze hoeve met als doel fulltime een honden- en kattenpension te openen.

Ervaring
Momenteel geef ik vrijwillig les als puppy-instructeur gehoorzaamheid (KKUSH) bij hondenschool Herleving in Geraardsbergen en speel ik zelf ook wedstrijden met Ayla in het debutanten-programma.

Opleiding – verzorging
– “Dierenverzorging” van NHA (2020)
– “Honden- en kattenpensionuitbater” van CVA (2017 – uit interesse, geen examen)
– Lezing “EHBO voor hond en kat” van WelloPet (2020)
– Lezing “Voedingsleer” en “Producttraining” voor hond en kat van Prins Petfoods (2020)

Opleiding – training en gedrag
– “Instructeur 4B Gehoorzaamheid” van De Commissie Kynologische Opleiding (2019-2020)
– “Hondentrainer” van CVA (2011 – uit interesse, geen examen)
– Seminarie “Spel tussen honden” van Carl Grooteboer en Eva Lambrecht (2019)
– Lezingen “Waarom heeft je hond stress?“, “Geniet weer van je hond!“, “Waarom valt je hond uit?” van Monique Bladder (2020)


Maarten

Als zoon van een melkboer is hij opgegroeid tussen de dieren. Geiten, schapen, paarden, honden, kippen, duiven, ganzen, konijnen, het was daar dagelijkse kost. Met zijn diploma in communicatiewetenschappen is hij algemeen secretaris bij een werkgeversorganisatie voor garagisten, maar ‘s avonds komt hij met veel plezier thuis in onze grote beestenboel.

Ervaring
Maarten is 7 jaar vrijwillig hondeninstructeur geweest volgens de principes van de bekrachtigende opvoeding.

Opleiding – training en gedrag
– “Hondengedragsdeskundige” van SYNTRA (2014)
– “Zelfstandig Hondeninstructeur” van SYNTRA (2013)


De hondjes

Fien is onze fantastische Basset Hound van 6 jaar. Als ze haar keel open zet hoor je ze van ver afkomen, maar gelukkig slaapt ze 23u per dag dus heb je daar weinig last van. Haar favoriete bezigheden zijn eten, slapen, eten, zonnen en eten.
Fientje is geadopteerd als ze 1 jaar werd, maar is een van de sociaalste honden die we kennen. Ze is bevriend met honden van Chihuahua tot Leonberger, maar heeft het stiekem iets meer voor teefjes.

Ayla is onze lieve Collie van 2 jaar. Zij is een heel rustige en aanhankelijke hond, maar houdt wel eens graag een looprace of een worstelwedstrijd met haar kameraden.
Ayla behaalde in februari 2019 haar brevet in het gehoorzaamheidsprogramma van de KKUSH en is daarom een van de gebrevetteerde medewerkers van De Tolbeekhoeve.

Sarro (vom Bopparder Hamm) is de nieuwste aanwinst van het gezin. Puppy zijnde is hij nog een grote speelvogel, maar werkt veelbelovend op school.


De katjes

Frosti is onze oudste kater van 6 jaar. Hij staat in voor de dagelijkse ongediertebestrijding op de hoeve. Wanneer we in de tuin werken is hij steeds van de partij, maar vreemde mensen zal hij zelden komen begroeten.
Frosti werd geadopteerd via het asiel van Aalst.

Onze vriend Choco is 1 maandje jonger dan Frosti en is niet het grootste licht van de familie. Zijn dagen bestaan vooral uit slapen en eten, het liefst binnen.

Dadel is onze nachtraaf van 4 jaar. Hij zorgt voor de nachtelijke ongediertebestrijding en spendeert de dagen al slapend, liefst op onze schoot.
Dadel werd geadopteerd via Kat is Koning in Erpe-Mere.


De kippen

Onze opruimers van dienst die de insecten in de tuin omzetten in dagelijkse verse eitjes.
Van links naar recht: Marie-Rose, Marie-Claire, Marie-Louise, Marie-Jeanne en Marie-Therese.