Hondenpension

Wij hebben een sociaal hondenpension waar je hond mee kan genieten van het leven op de buiten. Doordat alle honden in één groep worden buiten gelaten kunnen ze extra veel genieten van losloopmomenten. Nieuwe honden dienen steeds getest te worden aangezien veiligheid en rust in de groep prioritair is.

Erkend pension door Dierenwelzijn Vlaanderen.

Het verblijf

De honden hebben drie maal per dag begeleide toegang tot de grote speelweides en lopen mee tijdens de dagdagelijkse taken. Afhankelijk van het weer zijn ze 4 tot 6u actief buiten, samen met ons. In de zomerperiode wordt het plonsbad gevuld voor de waterratten. Bij slecht weer zetten we de binnenspeelplaats open van 200m².

Tijdens slapen en eten heeft elke hond zijn eigen slaapkamer (3-7m²) waar hij dicht bij de andere honden, maar toch veilig tot rust kan komen. In dit verblijf kunnen we speeltjes, een dekentje of een mand zetten van thuis, waardoor ze nog sneller een vertrouwd gevoel krijgen in de nieuwe omgeving. In sommige gevallen kunnen de honden per 2 slapen, zoals honden uit het zelfde gezin, rustige honden of honden met verlatingsangst.

Volg de avonturen van je viervoeter

Op Facebook en Instagram plaatsen we dagelijks filmpjes van de aanwezige hondjes. Wij zijn ook bereikbaar via chat voor informatie gedurende het verblijf.

Belangrijke informatie

Toelating

Elk hondenpension heeft een andere werking en is geschikt voor andere types honden. Bij ons zijn de honden buiten in één groep en ligt de focus op rust en veiligheid. Uiteraard wordt er ook gespeeld en geravot, maar respect voor de grenzen van andere honden staat zeer hoog op onze prioriteiten lijst. Wij dienen hiervoor elke nieuwe hond op voorhand te testen.

Uit ervaring merken we dat conflicten en spanningen steeds ontstaan bij dezelfde honden, ook na een positieve test. Om de veiligheid van de groep zo goed mogelijk te kunnen garanderen, aanvaarden wij volgende nieuwe honden niet meer in het pension:

 • Intacte reuen, ouder dan 1 jaar. Ook niet onder chemische castratie.
 • De rassen Akita inu, American bully, Amerikaanse akita, Amerikaanse stafford, Anatolische herder, Boerboel, Bull terriër, Kaukasische herder, Mechelse herder.
 • Loopse teven.
 • Hondjes die minder wegen dan 5kg. We verwijzen u graag door naar Dogs New Look.
 • Honden met verzwakte immuniteit door ziekte of ouderdom >10j. We verwijzen u graag door naar ElkDier.

Vaccinaties

Je hond dient ingeënt te zijn tegen de ziektes hieronder. Indien dit niet in orde is (of zonder boekje) mogen wij je hond bij wet niet aanvaarden voor zijn verblijf! 

Verplichte vaccinaties:

 • Ziekte van Carré (D)
 • Parvovirus (P)
 • Hepatitis contagiosa canis (H)
 • Kennelhoest: Bordetellose (KC of Bb)
 • Kennelhoest: Parainfluenza (KC of Pi)
 • Leptospirose (L)

Brengen en afhalen

Brengen en afhalen is enkel mogelijk tijdens de openingsuren van het onthaal. Wij kunnen uw hond ook zelf vervoeren van of naar je woning tussen 9-10u of 13-16u.

Maandag 10-12u, 16-18u
Dinsdag 10-12u
Woensdag 10-12u, 16-18u
Donderdag 10-12u, 16-18u
Vrijdag 10-12u, 16-18u
Zaterdag 10-12u
Zondag 10-12u

Prijzen

 • Pension met overnachting € 40

  Prijs per dag. De dag van brengen en ophalen worden beide meegerekend. Een verblijf minder dan 26u komt op € 60.

 • Tweede hond € 15

  Prijs per dag. Honden van hetzelfde gezin kunnen enkel samen slapen indien de grootte van het verblijf dit toelaat en ze samen kunnen eten. Een derde en vierde hond komt respectievelijk op € 10 en € 5.

 • Dagopvang € 30

  Dagopvang gaat door op maandag, woensdag, vrijdag van 8-18u en donderdag van 7-18u. Een tweede hond van hetzelfde gezien komt op € 10.

 • Algemene verzorging: geven van water, voeding en medicatie, kuisen van hun slaapplaats.
 • Begeleiding tijdens de spelmomenten.
 • Bereikbaarheid via chat voor foto’s en video’s tijdens het verblijf.
 • Transport naar de dierenarts indien nodig of trimsalon indien vastgelegd bij reservatie (dierenarts- of trimmerskost niet inbegrepen).
 • Bezoek trimsalon: prijs bepaald door trimmer
 • Trainingssessie: € 50 /u
 • Snackpakket ten voordele van de asielhonden: € 10
 • Transport van of naar uw woning: € 3 + € 2,50 /km

Reservatie

Indien je gewenste periode nog beschikbaar is, kan je best het contactformulier invullen voor een reservatie in het pension.

De reservatie is definitief na ontvangst van een voorschot. Dit voorschot bedraagt 30% van het volledige bedrag met een minimum van €25. Dit voorschot dient als administratieve kost en garantie van uw plaats tot de start van het verblijf. Bij annulering wordt dit dan ook niet terug betaald.

Reservatie voor dagopvang is afhankelijk van de beschikbaarheid en werkt zonder voorschot. Pensiongasten met overnachting hebben steeds voorrang, daarom kan dagopvang ten vroegste 1 maand op voorhand gereserveerd worden.

Vrij
Volzet
Bijna volzet
Gesloten
MDWDVZZ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Mee te brengen

Hieronder staan tips voor wat je best meebrengt en thuislaat bij een pensionbezoek. Klik op het item voor extra uitleg.

Het boekje blijft in het verblijf samen met je hond. Dit is wettelijk verplicht en zonder kunnen wij je hond niet aanvaarden. Kijk ook zeker de vaccinaties na of vraag ons op voorhand of ze voldoen.

De meeste honden dragen tijdens het pensionverblijf een halsband voor extra controle indien nodig. De leiband laat je ook best hier omdat deze vaak vergeten wordt bij het ophalen.

De honden dienen behandeld te zijn tegen vlooien om de andere gasten, maar vooral je eigen hond te beschermen.
Enkel behandelingen via de dierenarts of apotheek zijn doeltreffend, deze uit de dierenspeciaalzaak helaas niet.

Het volledige verblijf dient te worden betaald bij het afzetten van de hond. Dit kan cash, met een bancontact-app of met een bewijs van overschrijving.

In het pension krijgen de honden 2 maal per dag eten en een snack bij het slapengaan. Alles is aanwezig, maar we raden steeds aan je eigen voeding en snacks mee te brengen. Koelkast,  diepvriezer en weegschaal zijn aanwezig.
Indien je hond een antischrokbak of een verhoogde eetkom heeft, mag je dit zeker meebrengen, simpele kommetjes gebruiken we van het pension.

Indien je hond medicatie nodig heeft dienen we dit graag toe. Let wel op: Antibiotica en cortisone verminderen de weerstand van je hond. Indien je hond dit voor langere tijd inneemt kunnen we hem/haar niet aanvaarden.

Een bed en een eetkommetje is standaard aanwezig voor elke hond, maar we kunnen de slaapkamer inrichten met spullen van thuis. Dekens, speeltjes… zijn dus zeker welkom. Let wel op, door de aanpassing durven soms zaken te sneuvelen. Geef daarom best niet je duurste spullen mee.
Wat niet: kussens gevuld met isomobolletjes.

Scroll naar boven