Over ons

Roos

Mijn naam is Roos. Opgegroeid in een stedelijkere omgeving hadden we thuis enkel katten, konijnen, goudvissen en op 1 punt een fret, maar in 2013 kocht ik mijn eerste huis en werd dit onmiddellijk een beestenboel: 2 honden en 2 katten mochten het ook hun thuis noemen nog voor alle dozen waren uitgepakt. Momenteel staat de teller op 2 honden, 3 katten en 5 kippen maar de kans is klein dat het daar bij blijft.

Ik volg momenteel een stage voor de opleiding instructeur gehoorzaamheid (KKUSH) bij hondenschool Herleving in Geraardsbergen en speel zelf ook wedstrijden met Ayla in het debutanten-programma.

Maarten

Als zoon van een melkboer is hij opgegroeid tussen de dieren. Geiten, schapen, paarden, honden, kippen, duiven, ganzen, konijnen, het was daar dagelijkse kost. Hij behaalde in 2013 zijn diploma Zelfstandig Hondeninstructeur en in 2014 zijn diploma Hondengedragsdeskundige bij SYNTRA waarmee hij 7 jaar vrijwillig instructeur geweest is volgens de principes van de bekrachtigende opvoeding.

De honden

Fien is onze fantastische Basset Hound van 6 jaar. Als ze haar keel open zet hoor je ze van ver afkomen, maar gelukkig slaapt ze 23u per dag dus heb je daar weinig last van. Haar favoriete bezigheden zijn eten, slapen, eten, zonnen en eten.

Fientje is geadopteerd als ze 1 jaar werd, maar is een van de sociaalste honden die we kennen. Ze is bevriend met honden van Chihuahua tot Leonberger, maar heeft het stiekem iets meer voor teefjes.Ayla is onze lieve Collie van 2 jaar. Zij is een heel rustige en aanhankelijke hond, maar houdt wel eens graag een looprace of een worstelwedstrijd met haar kameraden.

Ayla behaalde in februari 2019 haar brevet in het gehoorzaamheidsprogramma van de KKUSH en is daarom een van de gebrevetteerde medewerkers van De Tolbeekhoeve.

De katten

Frosti is onze oudste kater van 6 jaar. Hij staat in voor de dagelijkse ongediertebestrijding op de hoeve. Wanneer we in de tuin werken is hij steeds van de partij, maar vreemde mensen zal hij zelden komen begroeten.
Frosti werd geadopteerd via het asiel van Aalst.


Onze vriend Choco is 1 maandje jonger dan Frosti, maar is niet het grootste licht van de familie. Zijn dagen bestaan vooral uit slapen en eten, het liefst binnen.
Dadel is onze nachtraaf van 4 jaar. Hij zorgt voor de nachtelijke ongediertebestrijding en spendeert de dagen al slapend, liefst op onze schoot.
Dadel werd geadopteerd via Kat is Koning in Erpe-Mere.

De kippen

Onze opruimers van dienst die de insecten in de tuin omzetten in dagelijkse verse eitjes.
Van links naar recht, boven naar beneden: Marie-Rose, Marie-Claire, Marie-Louise, Marie-Jeanne en Marie-Therese.