Hondenpension

Open vanaf 1 maart! Reservaties zijn reeds mogelijk.

 • 22 oktober 2019: De verbouwingen voor de verblijven zijn gestart!
 • 27 maart 2019: De vergunning voor het pension is officieel goedgekeurd!
 • 25 september 2018: De vergunning voor het pension is aangevraagd bij de gemeente.

Wij openen een kleinschalig hondenpension waar je hond mee kan genieten van het leven op de buiten. We zullen slechts een beperkt aantal plaatsen hebben waardoor we de aandacht individueel kunnen verdelen tussen alle hondjes. Groot, klein, angstig of zelfzeker, met onze ervaring als hondeninstructeur en hondengedragstherapeut proberen wij optimaal in te schatten wat jouw schat nodig heeft.

Sociale hondjes hebben overdag begeleide toegang tot de grote speelweide of lopen mee tijdens de dagdagelijkse taken. Minder sociale honden kunnen volledig apart gehouden worden omdat wij over een tweede, kleinere speelweide beschikken. ’s Nachts en bij etenstijd heeft elke hond zijn eigen verblijf waar hij dicht bij de andere honden, maar toch veilig tot rust kan komen. Ook zo kunnen we de honden hun eetgewoonten beter bijhouden.

De toekomstige nachtelijke verblijven

Voortgang werken

Het verblijf

’s Nachts en bij etenstijd verblijft elke hond in zijn eigen verblijf. Overdag voorzien wij verschillende activiteiten afgestemd op jouw hond:

 • Begeleide speelsessies voor de sociale honden
 • Positieve gehoorzaamheidsoefeningetjes
 • Wandelingen
 • Knuffels

Je kan zelf spelletjes, snoepjes, een dekentje of een mand meebrengen voor in het verblijf om je hond nog sneller een vertrouwd gevoel te geven in de nieuwe omgeving.

SPEELWEIDE
Tijdens het verblijf zal je hond veel tijd doorbrengen op onze speelweide. Deze is omheind door draadpanelen van 1.8m tot 2m hoog met een betonplaat onderaan.

VACCINATIES
Je hond dient ingeënt te zijn tegen de ziektes hieronder. Dit ten laatste 3 weken voor aankomst in het pension en maximaal 1 jaar geleden. Indien dit niet in orde is (of zonder boekje) mogen wij je hond niet aanvaarden voor zijn verblijf! Controleer dit dus zeker met je dierenarts.

MEE TE BRENGEN

 • Een halsband en leiband.
 • Het vaccinatieboekje. Het boekje blijft in het verblijf samen met je hond. Dit is wettelijk verplicht en zonder kunnen wij je hond niet aanvaarden.
 • Een pipet tegen vlooien. Alle honden worden bij aankomst behandeld tegen vlooien om de andere gasten, maar vooral je eigen hond te beschermen.
 • Het verschuldigde bedrag – cash, bancontact-app of met een bewijs van overschrijving.
 • Eventueel eten voor de volledige periode. In het pension krijgt je hond Prins droogvoer, maar indien je hond gevoelig is voor verandering in voeding raden wij aan je eigen voeding mee te brengen.
 • Eventueel nodige medicatie voor tijdens het volledige verblijf.
 • Mand, dekentjes, speeltjes… waar je hond aan gehecht is en met de vertrouwde geur van thuis.

BRENGEN EN AFHALEN
Brengen dient te gebeuren tussen 16-18u, afhalen tussen 10-12u. Buiten deze uren dient steeds op afspraak te gebeuren en is afhankelijk van de drukte. Wordt je hond later opgehaald wordt een extra dag aangerekend.
! Brengen en afhalen is niet mogelijk op zon- en feestdagen.

Prijzen

Voor een verblijf in ons pension vragen wij een bedrag van €25 per hond per overnachting. Dit is inclusief eventueel eten, verzorging, dagelijkse spelletjes en uiteraard een hoop liefde. Wat niet inbegrepen is zijn extra’s gevraagd door de eigenaar of eventuele dierenartskosten.

Voor een extra hond van dezelfde eigenaar in een gedeeld nachtverblijf vragen we €15 (honden moeten samen kunnen eten). Kunnen jouw hondjes niet met andere honden en dienen ze tijdens activiteiten appart gehouden te worden dan vragen we een toeslag van €10/dag (per eigenaar) aangezien we dan extra individuele aandacht besteden aan je hond.

VB: Je hebt 2 honden die samen kunnen, maar niet met andere honden. Dan vragen wij:
€25/dag (eerste hond) + €15/dag (tweede hond in zelfde verblijf) + €10/dag (activiteiten enkel met hun twee).

EXTRA’s
Aan het einde van het verblijf kunnen wij met je hond langsgaan bij de trimmer. De kosten hiervoor zijn niet inbegrepen en afhankelijk van de trimmer. Gelieve uw wensen bij reservatie door te geven zodat wij de beschikbaarheid kunnen nagaan en voor u kunnen reserveren.

Reservatie

Om je verblijf te reserveren kan je contact opnemen via email of telefoon. De reservatie is definitief nadat we de beschikbaarheid bevestigd hebben en na ontvangst van een voorschot. Dit voorschot bedraagt 30% van het volledige bedrag met een minimum van €25.